Skip to main content

Nieuwe website

Na 10 jaar lanceerde OPZC Rekem een nieuwe website (www.opzcrekem.be).
 

Op maat van de gebruikers

Bij de oude website werd gestart vanuit de organisatie en werd de werking voorgesteld. De nieuwe website start vanuit de doelgroep, wat zoeken zij, welke vragen hebben zij… Er wordt gewerkt met 4 hoofddoelgroepen: patiënten en bewoners, verwijzers, bezoekers en vrijwilligers.

Om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen, werden ze vooraf bevraagd. Naast de hoofddoelgroepen kunnen ook stagiairs, sollicitanten en andere geïnteresseerden informatie terugvinden op de website.

Een realistisch beeld zonder vooroordeel

Er werd expliciet gekozen om zoveel mogelijk foto’s van de eigen organisatie te gebruiken, zodat gebruikers ook ineens een realistisch beeld hebben van de zorginstelling. De website wil op die manier een venster op de psychiatrie in de 21ste eeuw bieden zonder vooroordelen.

Toegankelijk en interactief

Ook de toegankelijkheid werd vooropgesteld. Bij heel wat pagina’s worden daarom de contactpersonen met hun gegevens vermeld. Op die manier kan gericht contact opgenomen worden met de gewenste persoon of dienst. Ook via de formulieren om informatie aan te vragen kan een keuze gemaakt worden per dienst, waardoor de informatie sneller en gericht wordt doorgestuurd.

Verdere verfijning

Door feedback van de gebruikers wordt getracht de website nog efficiënter en meer op maat van de verschillende doelgroepen te maken.

We kregen veel positieve reacties over de vernieuwing van de website, zowel intern als extern.