Skip to main content

Patiëntveiligheidscultuur wordt gemeten op basis van een wetenschappelijk instrument. Dit wordt tweejaarlijks uitgevoerd en geeft een betrouwbaar beeld van de meld- en leercultuur. Uit de laatste meting komt de vaststelling dat de medewerkers weinig betrokkenheid ervaarden van de directie wat betreft het thema patiëntveiligheid. Een aanpak, wetenschappelijk onderbouwd, zijn de ELW’s. ELW staat voor excutive leadership walkrounds, waarbij de directie op regelmatige tijdstippen (3 * jaar) zorgeenheden bezoekt om in dialoog te gaan over patiëntveiligheid.

Hoe past OPZC Rekem ELW’s toe?

Twee directieleden gaan op bezoek bij een zorgeenheid, ze ontmoeten er de aanwezige leden van het interdisciplinair team. Het doel is dat ze het bewustzijn rond patiëntveiligheid bij de medewerkers vergroten, door vragen te stellen als:

  • wat betekent voor jullie patiëntveiligheid
  • wat zijn de aanwezige risico’s rond patiëntveiligheid
  • hoe leren jullie rond patiëntveiligheid en
  • melden jullie incidenten?

De directieleden luisteren en zijn alert voor signalen. Op basis hiervan wordt een verslag opgemaakt met de bevindingen. Inmiddels zijn alle zorgeenheden bezocht, de verslaggeving is doorgegeven aan het kernteam, voor verdere opvolging. De directieleden geven aan al heel wat geleerd te hebben door de bezoeken. De ontmoeting met de teamleden verloopt in een constructieve sfeer, de vragen van de directie doen de medewerkers stilstaan bij het belang van patiëntveiligheid. In 2018 is opnieuw een cultuurmeting voorzien.

Getuigenis van de personeelsmanager
Getuigenis van de clustermanager Acute en Ouderenzorg