Skip to main content

Een ambassadeur is iemand die iets vertegenwoordigt maar niet actief het beleid maakt. Een rol als facilitator, geweten, motivator, bruggenbouwer om gezamenlijk met onze gebruikers te groeien naar meer herstelgerichte zorg.

OPZC Rekem heeft een strategische doelstelling om een herstelgerichte zorgorganisatie te zijn met actieve patiënten- en familieparticipatie. Hulpverleners worden vanuit een professioneel kader opgeleid om te observeren, te diagnostiseren en te behandelen. Iedere hulpverlener in OPZC Rekem is ervan overtuigd dat we herstelgericht moeten werken maar wat houdt dat in? Een dergelijke paradigmashift is niet evident en daarom is het een proces van good-practices, tools en tijd om herstelgerichte zorg ook in de praktijk te laten groeien.

In het beleidsplan Herstel staan drie kernthema’s; het herstelgerichte concept cultiveren, patiëntenparticipatie vergroten, ervaringsdeskundigheid integreren.

Volgens de herstelambassadeur binnen OPZC Rekem moet hij er zijn om de vele mooie praktijken onder de aandacht te brengen. Als organisatie heeft iedere medewerker immers behoefte aan hoop, identiteit, waardering, zingeving en empowerment. Dezelfde 5 bouwstenen voor onze patiënten om tot herstel te komen. De persoon achter de hulpverlener en de eigen levenservaring is in herstelgerichte zorg dan ook even belangrijk als de professionaliteit.